Sastojci:
TIJESTO:
- 9 jaja
- 11 dkg kakaa
- 19 dkg glatkog brašna
- 25 dkg šećera
- 1 prašak za pecivo
- 3 dcl ulja
KREMA:
- 8 dcl mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 13 dkg šećera
- 16 dkg maslaca
GLAZURA
- 15 dkg čokolade za kuhanje
- 2,5 dl vrhnja za šlag
Priprema
- Izmješajte jaja sa šećerom. Brašno prosijte s kakaom i praškom za pecivo, dodajte jajima i na kraju dodajte ulje. Smjesa je klasična, biskvitna. Zatim uzmite kalup za kolače, dimenzija 42×29 cm, odrežite 4 masna papira veličine kalupa.
- Na prvi masni papir izlijte sloj biskvitne kreme i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva dok se ne počne odljepljivati od papira, dakle morat ćete malo stražariti kod pećnice.
- Nakon što se ispeće, izvadite ju skupa s papirom van, stavite novi papir i opet smjesu, i tako sveukupno 4 puta. Kada su biskvitne kore gotove, ostavite ih sa strane da se ohlade.
- KREMA: Mlijeko zavrijte sa šećerom, možete dodati i vanilin šećer. Zatim uzmite 3 praška za puding i umutite u malo mlijeka sa strane te dodajte u mlijeko koje ste kuhali (prema uputama). Malo prohladite kremu i dodajte maslac pa kremu pjenasto umutite.
- Ohlađene kore premažite s kremom, te naizmjenićno složite kore i kremu. Malo pritisnite cijeli kolač s rukama kada ste gotovi.
- GLAZURA:
- Zavrijte vrhnje i prelijte preko usitnjene čokolade, miješajte dok smjesa ne postane gusta. Također možete raditi i klasičnmu glazuru na pari s uljem ili maslacem.
Nema komentara:
Objavi komentar