utorak, 10. rujna 2019.

BOEM KOCKE - kremasto, ukusno i jednostavno

Sastojci:
    TIJESTO:
    - 9 jaja
    - 11 dkg kakaa
    - 19 dkg glatkog brašna
    - 25 dkg šećera
    - 1 prašak za pecivo
    - 3 dcl ulja
    KREMA:
    - 8 dcl mlijeka
    - 3 pudinga od vanilije
    - 13 dkg šećera
    - 16 dkg maslaca
    GLAZURA
    - 15 dkg čokolade za kuhanje
    - 2,5 dl vrhnja za šlag
      Priprema
      1. Izmješajte jaja sa šećerom. Brašno prosijte s kakaom i praškom za pecivo, dodajte jajima i na kraju dodajte ulje. Smjesa je klasična, biskvitna. Zatim uzmite kalup za kolače, dimenzija 42×29 cm, odrežite 4 masna papira veličine kalupa.
      2. Na prvi masni papir izlijte sloj biskvitne kreme i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva dok se ne počne odljepljivati od papira, dakle morat ćete malo stražariti kod pećnice.
      3. Nakon što se ispeće, izvadite ju skupa s papirom van, stavite novi papir i opet smjesu, i tako sveukupno 4 puta. Kada su biskvitne kore gotove, ostavite ih sa strane da se ohlade.
      4. KREMA: Mlijeko zavrijte sa šećerom, možete dodati i vanilin šećer. Zatim uzmite 3 praška za puding i umutite u malo mlijeka sa strane te dodajte u mlijeko koje ste kuhali (prema uputama). Malo prohladite kremu i dodajte maslac pa kremu pjenasto umutite.
      5. Ohlađene kore premažite s kremom, te naizmjenićno složite kore i kremu. Malo pritisnite cijeli kolač s rukama kada ste gotovi.
      6. GLAZURA:
      7. Zavrijte vrhnje i prelijte preko usitnjene čokolade, miješajte dok smjesa ne postane gusta. Također možete raditi i klasičnmu glazuru na pari s uljem ili maslacem.

      Nema komentara:

      Objavi komentar