ponedjeljak, 9. rujna 2019.

PRESMAC OD ZELJ

KOLIČINA : 1 kg. zelja, 5-6 jaja, 1 pavlaka, 1 kašika svježeg sira, malo mlijeka, 100 gr. putera, 2 kašike kukuruznog brašna, sol. dvije veće jufke i ulja.

PRIPREMA : Zakuhati jufku sa 1 jajetom, malo ulja i soli. Tanko razvijene jufke prosušiti. zatim ispeći i redati po tepsiji tako da kajevi jufke pređu preko ruba tepsije. Redati prvo 3 sloja, između mazzati puterom. Prije toga napraviti smjesu od izrezanog zelja, jaja, pavlake, sira, mlijeka, kukuruznog brašna i oli po potrebi. Polovicu ove smjee rasporediti po složenim jufkama, zatim opet poredati masteći puterom jos tri dijela jufke. Po tome rasporediti dugi dio fila i krajeve jufke koji su prešli preko ruba tepsije vratiti u tepsiju i preko poredati jos 3 sloja jufki i sve mastiti i peći na 200 stepeni. Kada je pečeno zaliti sa malo mlijeka ili vode i na kraju zacvrknuti puterom i izrezati


Nema komentara:

Objavi komentar