Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike šecera
- 4 kašike tople vode
- 4 kašike brašna
- 4 kašike kakaa
- pola praska za pecivo
- 4 kašike šecera
- 4 kašike tople vode
- 4 kašike brašna
- 4 kašike kakaa
- pola praska za pecivo
Preljev:
- 1 dcl. cokoladnog mlijeka
Bijela krema:
- 1 l. mlijeka- 8 kašika šecera
- 12 kašika gustina
- 200 gr. margarina
- Cokoladna krema
- 300 gr. cokolade za kuhanje- 500 ml. vrhnja za kuhanje (Hulala)
Pripreme:
Biskvit ispeci i preliti coko mlijekom.
Bijela krema
Razmutiti secer i gustin u malo mlijeka zatim sipati to u 1 l mlijeka koje kuha.
Masa ce se lijepo zgusnuti. Skinuti sa vatre i u hladno dodati margarin. Kremu namazati na biskvit.
Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje (ne smije prokuhati) i dodate mu cokoladu.
Malo ostaviti da se ohladi i lagano nanijeti preko bijele kreme.
Ostaviti u frižider na duže hlađenje,da bi se cokoladna krema ucvrstila.
Napomena:
Ostaviti u frižider na duže hlađenje,da bi se cokoladna krema ucvrstila.
Tepsija je dimenzija 40*21. Kolac koji jednostvno skoro svako dijete voli.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar