Sastojci
Biskvit:
- 100g margarina (rama)
- 120g šećera
- dva jaja
- 150g brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- dvije kašike kakao
- jedan prstohvat soli
- 75ml mlijeka
- Krem 600ml slatkog vrhnja
- tri vrećice kremfixa
- 120g puder šećera
- jedna vrećica vanilla šećera
- 70g čokoladnih mrvica
- osam manjih banana
- malo arome okusa banane
- 120g šećera
- dva jaja
- 150g brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- dvije kašike kakao
- jedan prstohvat soli
- 75ml mlijeka
- Krem 600ml slatkog vrhnja
- tri vrećice kremfixa
- 120g puder šećera
- jedna vrećica vanilla šećera
- 70g čokoladnih mrvica
- osam manjih banana
- malo arome okusa banane
Priprema:
Margarin i šećer ujediniti i izmiksati. Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati. Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko. Miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice). Springform Ø 26cm prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.
Masu uliti, pa lopaticom površinu mase ujednačiti. Biskvit peći na 160°C. Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2cm. Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice. Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.
Krem:
Slatko vrhnje sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati. Na banane sav krem kupolasto nanijeti. Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati. Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!
Nema komentara:
Objavi komentar