utorak, 10. rujna 2019.

ČOKO PALZMA TORTA

Sastojci za koru :
    - 2 bijelanca
    - 3 kašike šećera
    - 2 kašike hladne vode
    - 3 kašike oraha
    - 1 kašika brašna
    - 1/2 praška za pecivo
      Krem :
        - 2 žumanca
        - 2 pudinga od vanile
        - 500 ml mleka
        - 5 kašika šećera
        - 100 gr šećera u prahu
        - 125 gr margarina
        - 100 gr plazma keksa
        - 100 grama čokolade
          Još :
            - 100 gr čokolade
            - 3 kašike mlijeka
            - 50 ml čokoladnog mlijeka ( može i čisto )
            - šlag za dekoraciju

              Priprema čoko plazma torte:

              Zagrejte rernu na 180 stepeni.
              Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.
              Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smijesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.
              Peći oko 20 minuta, zavisno od rerne .
              Dok se kora peče skuhati fil.
              Puding, šećer i žumanca pomiješati, pa dodati 100 ml mlijeka, a ostatak staviti da provri.
              Kad provri zakuvati pudinge i miješati.
              kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre da se hladi.
              Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.
              Podeliti smijesu na dva dijela. 
              U jedan dio staviti mljevenu plazmu ( ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mlijeka i izmiješajte )
              A u drugi dio staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo vma se razredi, stavite krem u frižider, stegnće se.
              Otopiti sto grama čokolade sa 3 kašike mlijeka i premazati preko kore koju ste isprskali sa čokoladnim mlijekom ili običnim.
              Ostaviti malo da se stegne pa nanijeti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem. 
              Ulupati šlag i staviti preko torte.
              Ostaviti da se hladi bar 2h pa poslužiti.

              Nema komentara:

              Objavi komentar