Sastojci:
- 250 gr šarene tjestenine
- 1 kom pilećih prsa
- 1 kom zelena mesnata paprika
- 2 kom svježa paradajza
- začin za pečenu piletinu
Preliv:
- 1/2 kiselog vrhnja
- 1/2 vrećice majoneze
- origano
- bosiljak
- sol
- biber
Priprema:
Piletinu narežite na kockice i začinite začinom za pečenu piletinu, te popržite na teflonskoj tavi s malo ulja.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, a povrće narežite na kockice. Još toplo meso i tjesteninu pomiješajte, dodajte povrće.
Umiješajte sve sastojke za biber) i prelijte po salati, sve dobro promiješajte, te ostavite da odstoji u frižideru cca 1 sat.
Posluživanje
Ova salata je izvrsna za zabave kućnog tipa…samo pripremite dovoljne količine, jer brzo nestane. Verzija s tunom je isto bajna, ali niti ova sa pilećim prsima ne zaostaje za njom. Što se tiče soljenja, posolite tako da vam čak bude malo preslana, jer nakon što “odleži” u fižideru, slično kao i francuska salata, upije sol, tako da preporučujem dosta soli da ne bude kasnije “bljutava”.
Posluživanje
Ova salata je izvrsna za zabave kućnog tipa…samo pripremite dovoljne količine, jer brzo nestane. Verzija s tunom je isto bajna, ali niti ova sa pilećim prsima ne zaostaje za njom. Što se tiče soljenja, posolite tako da vam čak bude malo preslana, jer nakon što “odleži” u fižideru, slično kao i francuska salata, upije sol, tako da preporučujem dosta soli da ne bude kasnije “bljutava”.
Nema komentara:
Objavi komentar