subota, 21. rujna 2019.

DOBOŠ TORTA

Sastjci:

- 14 dag šećera
- 9 dag brašna
- 6 jaja

Nadjev:

- 25 dag maslca
- 17 dag čokolade
- 17 dag šećer
- 4 jaja

Karamel:

- 20 dag šećera
- 1 čaša vode

Priprema: Žumanjke pjenasto izmiješamo sa šećerom, dodamo brašno i snijeg od bjelajaka. Podijelimo na 5 dijelova i svaki pečemo u namašćenom kalupu oko 20 minuta na 175 C. U međuvremenu pomiješamo jaja sa šećerom pa dodamo omekšanu čokoladu. Malo kuhamo na vatri dok se ne zgusne. U vruču smjesu umiješamo maslac. Pustimo da se krema malo ohladi pa njome premažemo listove. Tortu prelijemo kremom od karamela.
Za karamel, šećer stavimo u manju posudu na vatru i zagrijemo do svijetlosmeđe boje. Zalijemo vodom i kuhamo dok se ne rastopi. Ohladimo

Nema komentara:

Objavi komentar