utorak, 10. rujna 2019.

CHURROS

Sastojci:

- 225 ml vode
- 60 g šećera
- 105 g maslaca
- prstohvat soli
- 260 g brašna
- 3 jaja
- ulje za prženje
- šećer sa cimetom

Umak od čokolade:

- 50 ml vode
- 75 ml vrhnja za šlag
- 30 g šećera
- prstohvat soli
- vanilin šećer
- 100 g tamne čokolade

Priprema:

Pomiješajte satojke za umak i kuhajte dok se ne sjedine.
U zdjeli debljeg dna pomiješajte vodu, maslac, so i šećer.
Kuhajte do vrenja. Dodajte brašno i bzo miješate drvenom kašikom. Smjesa se mora odvajati od posude. Brzo umiješajte jedno po jedno jaje. Smjesa treba postati sjajna, glatka i jednolična. Smjesu prebacti u slasticarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
Zagrijte ulje u širokoj zdjeli. Smjesu istiskujte direktno u vruće ulje, režući makazama na željenu dužinu. Pržite 2-3 minute sa svake strane. Izvadite na kuhinjski papir. Uvaljate u mješavinu cimeta i šećera

Nema komentara:

Objavi komentar