Za koru:
- - 2 jajeta
- - 50 g šećera
- - 5 kašika ulja
- - 3 kašike vode
- - 60 g brašna
- - 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- - 1 jaje
- - 5 kašika šećera
- - 100 g čokolade
- - 100 g margarina
Za umakanje:
- - 1 dl mleka
- - 5 kašika šećera
- - 100 g čokolade
- - 50 g margarina
- i još 150 g kokosa za uvaljati
Odvojiti žumanca i belanca. Belanca mutiti sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg potom dodati ulje, vodu, žumanca, brašno i prašak za pecivo. Lagano sve promešati. Pleh od rerne prekriti pek papirom pa isipati smesu poravnati i staviti da se peče na 200°C. Patišpanj je veoma tanak pa paziti da se ne isuši.
Umutiti mikserom jaje i šećer pa staviti na paru da se kuva mešajući sve vreme. Kuvati 10 minuta potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Skloniti i ostaviti da se prohladi. U prohlađen fil dodati margarin i dobro izmiksati. Patišpanj ceo premazati filom. Iseći na pravougaonike željene veličine i rolati svaki posebno.
Nema komentara:
Objavi komentar