Sastojci :
- 50 dag širokih rezanaca
- 15 dag mljevenog maka
- 100 ml mlijeka
- 10 dag maslaca
- 10 dag šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema :
Rezance skuhamo u vreloj vodi, procijedimo i prelijemo hladnom vodom. Maslac stavimo u posudu da se rastopi. Na rastopljeni maslac sipamo rezance, kratko ih propržimo pa maknemo s vatre.
U mlijeko dodamo šećer, vanilin šećer i mak pa stavimo kuhati neprestano miješajući žlicom. Kada mlijeko s makom provri maknemo s vatre i dodamo rezance.
Sve dobro promiješamo i odmah poslužimo.
Posluživanje :
Jednostavniji način je onaj kako su radile naše mame i bake, skuhati tjesteninu, ocijediti je i posipati s suhim mljevenim makom, orasima, kraš expresom (može i s marmeladom) i malo pošećeriti. Promiješati i gotovo.
Nema komentara:
Objavi komentar