SASTOJCI :
- 600 g kikiriki putera
- 300 g mliječne čokolade
- 300 g marshmallow kreme
- 300 g šećera u prahu
- 250 g usjecanog kikirikija
- 200 g maslaca
- 1 karamel preljev (ili ako želite sami napraviti karamel kremu, otopite 250 g karamel bombona sa 3 kašike slatkog vrhnja)
PRIPREMA :
U vatrostalnoj posudi spojiti 150 g čokolade, 150 g kikiriki putera i 100 g maslaca te ih otopiti na pari, zatim izliti u kalupu i ostaviti da se hladi (veličina najbolje 20x30). 300 g kikiriki putera pomješati sa šećerom i marshmallow kremom (ako ne možete naći u prodavnicama najbolje da je sami napravite). Tako izmješano posuti po čokoladnom sloju.
Preko toga posuti usjeckani kikiriki i lagano dlanovima utisnuti u kolač. Nakon toga preliti karamel preljevom, ili svojom domaćom karamel kremom.
Za završni sloj iskoristimo polovinu sastojaka koji su ostali od prvog sloja. Dakle 150 g čokolade spojimo sa 150 g kikiriki putera i 100 g maslaca.
Preliti po karameli i ostaviti u frižideru preko noći da se stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar