utorak, 10. rujna 2019.

PUDING KOLAČ

Sastojci:
Za kore:
- 6  jaja
- 6 kašika kristal šećera
- 150 gr mlevenijh oraha
- 1 puna kašika kakaa
- 5 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 3 kašike hladne vode
- 5 gr praška za pecivo mada se može staviti i cijela kesica

Krem I i II:
- 1l mlijeka
- 3 pudinga od vanile
- 5 kašike kristal šećera
- 150 gr čokolade
- 200 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 80 gr petit keksa
- mlijeko za namakanje keksa


Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Pjenasto ulupati bjelanca pa dodavati postepeno šećer uz mućenje. Kada se dobije čvrsta pjena dodavati žumanca pa vodu i na kraju ulje, opet sve uz mućenje.
Na kraju umiješati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjediniti u masu bez grudvica.
Smesu izliti u obložen pleh 30 x 20 cm i staviti da se peče. Kad stavite da se peče smanjiti na 180.
Koru peći oko 20 – 25 minuta. Pipnite je dlanom, lagano, korica je mekana, ali nije premekana da dlan upada unutra. Pazite i da je ne prepečete, treba da ostane meka. Pipnete dlanom pa testirate čačkalicom.
Razmutiti puding sa kristal šećerom pa dodati malo hladnog mlijeka a ostatak staviti na srednju vatru da provri.
Kada mleko provri zakuvati puding i miješati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa pola pudinga istresti u drugu posudu u koju izlomite čokoladu i mješate dok se ne otopi.
Oba dijela pudinga prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohlade.
Ulupati pjenasto margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.
Mikserom oba pudinga malo razbiti pa dodati pola margarina u jedan dio a pola u drugi i umutiti.
Ulupati slatku pavlaku pa u svaki deo dodati po 2 pune kašike i opet umutiti.
Ohlađenu koricu preseći vodoravno da se dobiju dve tanke korice 
Na koru nanijeti jedan fil, preko poslagati red petit keksa umočenog u mlijeko, pa drugi fil i poklopiti sve drugom koricom.
Premazati kolač ostatkom slatke pavlake i ostaviti da malo odstoji.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar