Sastojci :
KREMA :
- 500 ml vrhnja za slag
- 1 kašika meda
- 1 kašika karamele
- 1 kašika mlijeka u prahu
- 1 kašika vanilin šećera
- 1 želatin
KARAMELA :
- dulche de leche
ili domaća karamela
ČOKOLADNI PRELIV :
- 200 g mliječne cokolade
- 100 g tamne cokolade
- 50 g margarina
- malo ulja
ZA POSIPANJE :
- 15 kašika sitno usjecanih lješnjaka
PRIPREMA :
Spremite kremu tako što ćete umutiti vrhnje za šlag i postepeno dodavati ostale sastojke, a zatim natopiti želatin i mlakog ga sipati u smjesu.
Spremiti dva pleha ili kalupa u kojem ćete hladiti kremu. Razdvojite smjesu kreme na dva dijela. U dva pleha staviti papir za pečenje i razmazati fino kreme u oba i ostaviti u frižideru da se ohladi ali ne previše.
Kada su se prohladile i stegle uzeti jednu stegnutu kremu i premazati sa dulche de leche ili domaćom karamelom (možete je spremiti tako što ćete karamel bombone rastopiti u slatkom vrhnju) zatim preklopiti drugom ohladjenom kremom tako što ćete je postaviti na prvu i skinuti papir za pečenje.
Ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne, zatim ih isjecite na kockice i osjecite ćoškove i fino oblikujte u oblik kinder maxi king-a.
Nakon toga spremiti čokoladni preliv od navedenih sastojaka i prelivajte kolače. Zatim ih pospite lješnjacima.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar