KORA :
Za koru vam je potreno:
- 150g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml mlijeka
- 125 g margarina
- 1 kašika kakaa(crne lokolade)
- 300 grama mljevenog keksa.
FIL
Za fil vam je potrebno :
- 150 g šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 100 ml mlijeka,
- 125 g margarina,
- 50 grama mljevenog keksa,
- 175 g kokosa.
PRIPREMA KORA
U šerpu sipati mlijeko ,šećer,vanilin šećer,kakao,margarin(isjeckati na kockice).Sve zajedno zagrijati dok se sastojci ne sjedinje(smjesa ne treba da proključa).Zatim sklonuti s šporeta i umješati mljeveni keks,Rasporediiti smjesu u pravougaoni kalupi ostaviti da se ohladi.
PRIPREMA FILA
U odgovarajuću posudu sipati mlijeko,šećer,vanilin šećer,i isjeckani margarin,pa zagrijati sve dok se sastojci ne sjedinje.Zatim sklonuti s šporeta i umjesati mljeveni keks i kokos.
FINALNI POSTUPAK
Pripremljeni fil rasporediti preko kore i ostaviti da se dobro ohladi,Posuti kokosom(ili sami imate neku ideju za dekoraciju)inace ja samo koristim kokos.
KOKOS KOCKE su gotove za posluživanje.
Nema komentara:
Objavi komentar