utorak, 10. rujna 2019.

SLATKI KUPUS SA JUNETINOM

Sastojci:

  • - 600 g junećeg buta
  • - 1 veća glavica crnog luka
  • - 2 mrkve
  • - 1 veća glavica kupusa
  • - 1 dl ulja
  • - 2 dl kuhanog paradajza
  • - 1 kašika aleve paprike
  • - po ukusu soli
  • - po ukusu bibera
  • - po ukusu suhi biljni začin
  • - 1 kašika brašna
  • - po potrebi voda

Priprema:

U duboku šerpu  (bitno je da može u rernu) sipati ulje te dodati juneće meso isjeckano na kockice pržiti 5 minuta potom dodati luk i mrkvu koje takođe isjeckamo na kockice dinstati 5 minuta potom dodati kupus isječen na krupnije rezance, kuhani paradajz, alevu papriku, so, biber, suhi biljni začin. Naliti vodom i ostaviti da provri. Brašno razmutiti sa malo vode i dodati kupusu promešati poklopiti i staviti u rernu na 200°C oko 2h.

Nema komentara:

Objavi komentar