Sastojci:
- - 600 g junećeg buta
- - 1 veća glavica crnog luka
- - 2 mrkve
- - 1 veća glavica kupusa
- - 1 dl ulja
- - 2 dl kuhanog paradajza
- - 1 kašika aleve paprike
- - po ukusu soli
- - po ukusu bibera
- - po ukusu suhi biljni začin
- - 1 kašika brašna
- - po potrebi voda
Priprema:
U duboku šerpu (bitno je da može u rernu) sipati ulje te dodati juneće meso isjeckano na kockice pržiti 5 minuta potom dodati luk i mrkvu koje takođe isjeckamo na kockice dinstati 5 minuta potom dodati kupus isječen na krupnije rezance, kuhani paradajz, alevu papriku, so, biber, suhi biljni začin. Naliti vodom i ostaviti da provri. Brašno razmutiti sa malo vode i dodati kupusu promešati poklopiti i staviti u rernu na 200°C oko 2h.
Nema komentara:
Objavi komentar