SASTOJCI :
- 600 g oslića,
- 100 g kukuruznog brašna,
- 100 g pšeničnog brašna,
- 300 ml ulja,
- 2 čena belog luka,
- 200 ml maslinovog ulja,
- 1 veza peršuna
ZA SALATU :
- 400 g krompira,
- 160 g crnog luka,
- sirće,
- so,
- biber,
- peršun
PRIPREMA :
Isjecite ribu na komade, pa svaki posolite, pobiberite i uvaljajte u smijesu od kukuruznog i pšeničnog brašna. Pržite na vrelom ulju sa obe strane. Kada je riba gotova, izvadite je na salvetu da se ocijedi višak masnoće. Svaki komad prelijte smijesom od rendanog bijelog luka, peršuna i maslinovog ulja. Skuhajte krompir i isjecite ga na kolutove, dodajte crveni luk isječen na rebarca i dolijte sirće, so, biber i maslinovo ulje. Salatu služite uz ribu.
Nema komentara:
Objavi komentar