Sastojci:
- pakiranje rozen kora
- pakiranje rozen kora
Krema:
- 1,5 L mlijeka
- 2 pudinga od čokolade
- 200 g šećera
- 4 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 300g čokolade za kuhanje
- 250g mliječne Milka čokolade
- 3 paketića vanil šećera
- 200g maslaca ili margarina
GLAZURA
- 50 g maslaca ili margarina
- 50 g mliječne Milka čokolčade
- 1 dcl slatkog vrhnja
Priprema
Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, i u njega umiješati u preostalih pola litre umješan puding, brašno , gustin i šećer.
Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi a zatim par minuta mikserom.
Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom.
Izraditi margarin s vanil šećerom i dodati ohlađenu kremu.
Premazati rozen kore i staviti na hlađene na par sati, kad se ohladi preliti glazurom od čokolade, maslaca i slatkog vrhnja otopljenim na pari.
Nema komentara:
Objavi komentar