utorak, 10. rujna 2019.

POHOVANI ŠAMPINJONI

Sastojci:
– 400 grama prezle
– 100 grama brašna
– 150 ml mlijeka
– 1 kašičica limunova soka
– 200 grama šampinjona (ili nekih drugih gljiva)
– ulje za prženje
– začini po želji
Priprema:
Pripremite tri posudice. U jednu stavite brašno, u drugu mlijeko i kašičicu limunova soka, a u treću prezlu. Prezlu začinite solju, peršinom, paprom, origanom ili nekim drugim začinom koji volite. Mlijeko kojemu ste dodali kašičicu limunova soka ostavite da odstoji 5 – 10 minuta – zgrudat će se poput jogurta i bit će sjajna podloga prezli.
Gljive očistite, prerežite na deblje šnite i uvaljajte u brašno. Nakon brašna ih namočite u mlijeko, a potom uvaljajte u prezlu i stavite na vruće ulje ili mast. Gljive je dovoljno tako popržiti tri minute na laganoj vatri sa svake strane. Dobit ćete jako ukusno jelo koje možete poslužiti uz rižu, umak poput tartara ili kao prilog mesu – ovisno o vašem ukusu.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar