Sastojci :
Za biskvit :
- 3 jajeta
- 75g šećera
- 50g brašna
- 50g gustina
- 1 kafena kašičica praška za pecivo
- 50g gustina
- 1 kafena kašičica praška za pecivo
- 20g kakao praha
Za krem :
- 250g slatke pavlake
- 1 kesica Kremfix-a (ucvrscivac za slatku pavlaku - Dr. Oetker)
- 1 kafena kašičica secera u prahu ili 1 kafena kašičica tećnog meda
Priprema :
1. Odvojiti žumanca od bejelanaca. Umutiti pijenasto bijelanca sa 3 supene kašike vode, pa dodati šećer. Bijelancima dodavati jedno po jedno žumance. Pomiješati brašno sa gustinom, kakao prahom i praškom za pecivo, pa polako kroz sito dodavati umučenim jajima.
2. Biskvit masu sipati u pleh obložen papirom za pecenje (oko 39x32cm), pa ravnomerno rasporediti i poravnati. Biskvit peći 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se ispeće, biskvit izvaditi na krpu posutu šečerom, a papir za pećenje odmah skinuti. Prekriti biskvit drugom krpom i ostaviti da se ohladi, pa ga presijeći na dva jednaka dela.
3. Umutiti cvrsto slatku pavlaku sa Kremfix-om, pa dodati šečer u prahu ili med. Kremom premazati jednu polovinu biskvita, a drugu položiti odozgo i blago pritisnuti. Poravnati ivice kolača, ostaviti ga 3 sata da odstoji u frižideru i onda sijeći na šnite.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar