ponedjeljak, 9. rujna 2019.

PILEĆE MESO SA KARFIOLOM

KOLIČINA

- 1/2 kg. karfiola, 
- oko 1/2 kg kuhanog ili pečenog pilećeg mesa, 
- 2 glavice crvenog luka, 
- 2 jajeta, čaša mlijeka, 
- 1 kašika prezle, 
- 1 kašika brašna, 
- malo soli, 
- bibera, 
- peršuna 
-  malo parmezana

PRIPEMA: Karfiol razdvojiti a cvjetiće. Crveni luk isjeckati i ispriti. Izmiješati sve s mesom i istresti na podmazanu tepsiju.

Umutiti 2 jajeta, dodati po želji soli o bibera.

Dodati kašiku pavlake, kašiku brašna, čašu mlijeka pa to svve preliti preko mesa.

Posuti nakon pečenja isjeckanim  peršunom i izrendanim parmezanom.

Nema komentara:

Objavi komentar