utorak, 10. rujna 2019.

PILEĆI RIŽOTO SA KUKURUZOM

Sastojci:


    - 600 gr pilećeg bijelog mesa bez kože i kostiju
    - 2 srednje glavice crnog luka ili jedna baš velika
    - 1 kašika suhog začina
    - 100 ml ulja
    - 2 – 3 šargarepe
    - 1 šolja graška ( ili 2 šolje mješavine za rusku salatu )
    - šolja ipo pirinča
    - konzerva mariniranog kukuruza šećera od 300 gr
    - so i biber po ukusu

    Priprema:
    Isjeckati piletinu na kockice pa zagrejati ulje i piletinu propržiti dok ne dobije zlatno žutu boju do svijetlo braon, da se malo svuda zapeče.
    Izvaditi piletinu i u tu masnoću staviti sitno isjeckan crni luk pa na srednjoj vatri ga prvo dinstati pa onda malo propržiti da dobije žućkastu boju.
    Luku dodati povrće i naliti malo vode, da ogrezne, pa prodinstati 15 minuta uz povremeno dodavanje tople vode.
    Posle 15 – 20 minuta dodati pirinač, pa naliti vode da ogrezne.
    Kuvati na srednjoj vatri i polako mešati i dolivati po malo vode dok pirinač ne bude kuvan.
    Na kraju dodati proprženo bijelo meso i kukuruz, posoliti i pobiberiti po ukusu i sve izmiješati.
    Treba da ostane sočno.
    Poslužiti toplo.
    Prijatno.
    Napomena:

    Kod pripreme rižota ne morate striktno da se držite recepta, slobodno možete da kombinujete, dodajete i oduzimate sastojke koje volite. Jelo je veoma lagano a pripremati ga možete i od povrća koje imate uz piletinu i pirinač.

    Nema komentara:

    Objavi komentar