četvrtak, 12. rujna 2019.

TUFAHIJE

Sastojci:

- 1.5 kg jabuka
- 5 dl vode
- 50 dag šećera
- 1 vanili-šećer

Za Nadjev:

- 10 dag oraha
- 5 dag badema
- 15 dag šećera
- limunova korica
- 2 dl vrhnja


Priprema:

Orahe i bademe sameljemo. U posudu stavimo vodu, šećer i vanili-šećer. Pustimo da kratko zakuha. U međuvremenu, jabuke ogulimo, izvadimo sredinu pa ih kuhamo u šećernom sirupu oko 10 min. Izvadimo ih i pustimo da se ohlade. Dok se jabuke hlade, umutimo slatko vrhnje u čvrst šlag. Napravimo nadjev tako da izmiješamo orahe, badem, šećer, limunovu koricu i 1,5 dl šlaga. Sve dobro izmiješamo. Nadjevom napunimo jabuke i na vrh stavimo šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar