utorak, 10. rujna 2019.

GRČKA SALATA

Sastojci : 

- 2 paradajza
- 1/2 svezeg krastavca
- 18 kom  maslina
- 1/2 glavice zelene salate
- 1 manja glavica luka
- 125 gr feta sira
- 1/4 kašičice origana
- 100 ml maslinovog ulja
- sok od 1/2 limuna
- 1/2 kašičice peršunovog lista ( sušenog )
- 1/2 kašičice soli
    Priprema:
    Oprati zelenu salatu pa se iskidati na manje komade.
    paradajz i krastavce iseckati na kockice, kao za jedan zalogaj.
    Luk očistiti pa iseći na kolutove i razvdoiti ih.
    U posudu staviti salatu, pa paradajz pa krastavce, pa luk.
    Odgore posuti sa maslinama i iseckanim feta sirom na kockice.
    Pomešati maslinovo ulje, sok od limuna, origano, so i peršun i dobro izmešati, dok se so ne otopi.
    Ovim dresingom preliti salatu.
    Grčka salata se servira odmah po pravljenju zbog zelene salate koja kad odstoji nema više onaj svež izgled. U toku zime ovu salatu najbolje je praviti bez zelene salate.

    Nema komentara:

    Objavi komentar