utorak, 10. rujna 2019.

TORTA OD LIMUNA

Sastojci:

Za podlogu:


- 300 grama brašna
- 100 grama šećera u prahu
- 250 grama maslaca

Za nadljev:

- 6 jaja
- 400 grama kristal šećera
- 200 grama šećera u prahu
- naribana korica dva limuna
- 250 ml soka od limuna
- sok dvije naranče
- 180 grama brašna

Priprema:


Pećnicu zagrijte na 180 stepeni Celzijevih. Za podlogu, pomiješajte brašno i šećer u prahu. Dodajte hladan maslac narezan na kockice. Maslac ''utrljajte'' u brašno i šećer te zamijesite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetra i njime obložite kalup za pečenje koji ste prethodno velikodušno namastili maslacem. Izbockajte ga viljuškom kako se ne bi previše diglo. Pecite samo koru 15 minuta u pećnici. Za nadjev, pomiješajte jaja i šećer i sve dobro umutite. Dodajte koricu limuna, sok limuna i naranče te brašno. Ponovno promiješajte da se sve dobro sjedini. Kad je podloga napola pečena, dodajte na nju nadjev. Pecite u pećnici još 20-ak minuta. Pospite šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar