KOLIČINA : 800 gr. mesa ( teletina, govedina ), 3 glavice crvenog luka, 1/2 kg paradajza, 5 paprika, 2 patlidžana, 3-4 mrkve, peršun, 5 kašika riže, 1 čaša ulja, biber, so.
PRIPREMA : Meso isjeći na komadiće, luk isjeckati i propržiti na malo masnoće. Tu dodati isjeckanu rkvu i nju jos malo propržiti. Krompir izrezati na kockice, paprike i patlidžan ikrižati. Pouljiti duboku tepsiju i u nju poredati meso i povrće a preko toga luk i mrkvu.
Zapeci u pećnici.
Kada bude na pola ispečeno, izvući epsiju i rižu ravnomjerno rasporediti po tepsiji, na to izrezati paradajz i posuti isjeckani peršunom.
Vratiti u pećnicu da se dopeče.
PRIPREMA : Meso isjeći na komadiće, luk isjeckati i propržiti na malo masnoće. Tu dodati isjeckanu rkvu i nju jos malo propržiti. Krompir izrezati na kockice, paprike i patlidžan ikrižati. Pouljiti duboku tepsiju i u nju poredati meso i povrće a preko toga luk i mrkvu.
Zapeci u pećnici.
Kada bude na pola ispečeno, izvući epsiju i rižu ravnomjerno rasporediti po tepsiji, na to izrezati paradajz i posuti isjeckani peršunom.
Vratiti u pećnicu da se dopeče.
Nema komentara:
Objavi komentar