Sastojci :
Za koru:
- 2 čaše ( od 2 dl) jogurta
- 1 čaša kokosovog brašna
- 1 časa griza
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 3 dl tečnosti iz kompota od ananasa
- 3 dl vode
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin sećera
Za fil:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od banane
- 8 kašika šećera
- po želji šlag pjena ili pavlaka za šlag
Priprema:
Prvo skuhati preliv, pa ostaviti da se ohladi (ukoliko nećete koristiti kompot od ananasa). Za koru sve sastojke redom sjediniti, pa umutiti kašikom, pa sipati u pouljen i sa malo brašna posut pleh. Peći na 180 C oko 20 minuta.
Dok se kora peče skuhati puding u mlijeku. Pečenu koru, vruću, preliti sa ohlađenim sirupom ili kompotom od ananasa; sačekati da kora upije preliv
Zatim preko kore sipati vruć puding, pa ostaviti da se ohladi. Umutiti šlag, pa kolač premazati šlagom. Dobro ohladiti, pa rezati kolač.
Nema komentara:
Objavi komentar