KOLIČINA : za 4 tanjira. Jedna manja jufka, 1 šaka mljevenog mesa, 1 l iselog mlijeka, jedna mala glavica bijelog luka, 2 kašike putera.
PRIPREMA : Razviti deblju jufku i isjeci je na kvadratice velicine 8x8cm. ( odprilike ). Na svaki kvadratic staviti po malo mljevenog mesa, a zatim ga dijagonalno previti ta da se dobije trokutić. Pritiskom prsta zalijepiti krajeve da meso ne ispadne. Zatim te trokutiće staviti u šerpu u kojoj voda ključa. Dok su prijesni, teški su i padaju na dno, a kada se skuhaju, isplivaju na površinu vode. Kšikom-cjediljkom se vadi sa šsto manje vode u jednu posudu. Nakon toga se prelije mlijekom u kome je predhodno stavljen isjeckan bijeli luk i na kraju sa istopljenim puterom. ( Može se izostaviti bijeli luk ili puter )
PRIPREMA : Razviti deblju jufku i isjeci je na kvadratice velicine 8x8cm. ( odprilike ). Na svaki kvadratic staviti po malo mljevenog mesa, a zatim ga dijagonalno previti ta da se dobije trokutić. Pritiskom prsta zalijepiti krajeve da meso ne ispadne. Zatim te trokutiće staviti u šerpu u kojoj voda ključa. Dok su prijesni, teški su i padaju na dno, a kada se skuhaju, isplivaju na površinu vode. Kšikom-cjediljkom se vadi sa šsto manje vode u jednu posudu. Nakon toga se prelije mlijekom u kome je predhodno stavljen isjeckan bijeli luk i na kraju sa istopljenim puterom. ( Može se izostaviti bijeli luk ili puter )
Nema komentara:
Objavi komentar