Sastojci:
Biskviti:
6 jaja (odvojeno žutanci od bjelanjaka)
130g šećera
2 vanilin šećera
2 rum šećera
50g oštrog brašna
40g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
150ml mlijeka
Žutanjke i šećere mikserom izradite pjenasto. Postepeno dodavajte ostale sastojke, počevši od suhih. Dodajte i mlijeko, pa umiješajte prethodno istučen snijeg od bjelanjaka. Od smjese ispecite tri korena 180 stupnjeva/8min., u plehu veličine 26cm, obloženim masnim papirom.
Krema:
300g čokolade za kuhanje
500ml vrhnja za šlag
4 žlice narančinog soka
korica naribane naranče
2 žlice ruma
2 žlice likera od čokolade
Vrhnje za šlag zagrite do vrenja, pa prelijte preko čokolade koju ste usitnili u posebnoj posudi. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi. U utopljenu čokoladu dodajte ostale sastojke i sjedinite ih. Čokoladnu kremu ostavite u hladnjaku na par sati da se u potpunosti ohladi. Hladnu kremu izmiksajte da dobijete pjenastu kremu. Kremom filajte kore. Prvo stavite koru, pa dio kreme, pa ponovno stavite koru i ostatak kreme. Na kremu stavite zadnju koru i na nju stavite čokoladnu glazuru.
Čokoladna glazura:
200g čokolade za kuhanje
100g maslaca
3 žlice ulja
Sjedinite sve sastojeke i mješajući otopite ih na laganoj vatri. Glazuru prelite preko zadnje kore na torti. Tortu stavite u hladnjak na par sati, a nakon toga uživajte u okusu.
Nema komentara:
Objavi komentar